EL VILLAGE DE LA COSTA BRAVA

El seu origen està en una idea del president de l’ASSOCIACIÓ D’EMPRESARIS CASTELL-PLATJA D’ARO-S’AGARÓ (AdEM), Manel Canadell, que explicarem a continuació i té per objectiu oferir com a nova marca turística el territori i oferta inclosa en les poblacions que la integraran.

PER AL TURISTA SOM UNA ZONA, NO UNA POBLACIÓ

Per al turista/visitant no som Sant Feliu, S’Agaró, Platja d’Aro, Sta. Cristina d’Aro, Sant Antoni, Calonge, Palamós…el visitant veu la zona en sentit ampli, com un tot. Cerca l’oferta en funció de la seva motivació, tria una zona. Encara que reservi un hotel, un apartament, un càmping en una població determinada… es mou al llarg i ample en funció de les seves motivacions/aficionis: compres, platges, cales, senderisme, esports, paisatges,… Per al turista som una zona, un territori, no una població.

L’OFERTA LA TENIM, EL QUE NECESSITEM ÉS VENDRE-LA MILLOR

No necessitem fer una reordenació de la nostra oferta. Sumant territoris, tenim de tot i per a tots els gustos. Només és necessari canviar la manera de donar-ho a conèixer al client potencial perquè li resulti més atractiu, perquè ho vegi amb els nostres ulls.

Probablement tots estem d’acord que existeixen zones turístiques a Europa, amb pitjor oferta que la nostra, però amb una diferència respecte a nosaltres: han sabut vendre millor el que tenen.

PRESENTACIÓ DEL PROJECTE

En data 18/02/2021 es va fer la presentació oficial del projecte EL VILLAGE DE LA COSTA BRAVA a la qual van assistir representants de les associacions d’empresaris i comerciants de la zona seleccionada, juntament amb els respectius alcaldes, regidors i tècnics de cada ajuntament.

Tots van coincidir que els agradava la idea i van manifestar que volien formar part.

La premsa es va fer ressò de la notícia, així com de les posteriors reunions que es van anar realitzant.

Es va crear una comissió integrada per una representació de cada associació i cada ajuntament, amb vista a continuar treballant per a anar donant forma al projecte.

Santa Cristina d’Aro, a pesar de que va ser convidada des del principi a afegir-se, no comptava amb una associació empresarial. Va ser la seva alcaldessa, regidora de Promoció Econòmica i tècnica del departament, les que van promoure la creació de l’associació, a fi que la població no quedés exclosa, la qual cosa va donar motiu a la reactivació de la nostra associació.

ESTAT ACTUAL DEL PROJECTE

Els estatuts de la federació EL VILLAGE DE LA COSTA BRAVA es van preparar i foren aprovats pels representants de totes les associacions que la integra’n.

Avui dia, la federació està inscrita al Departament de Justícia de la Generalitat i obtingut el NIF corresponent.

S’estan fent les primeres gestions per tal d’aconseguir les aportacions promeses pels Ajuntaments respectius a fi de començar a caminar.

PRESENTACIÓ DIAPOSITIVES